tooth

Vađenje zuba
i zaostalih korenova

Vađenje zuba se sprovodi samo onda kada su svi drugi načini lečenja zuba iscrpljeni ili kada je zub neophodno ukloniti iz ortodonskog razloga.
Naš cilj je uvek produžavanje životnog veka zuba i koncentrisani smo na spašavanje i lečenje dokle god je to moguće.

Vađenje umnjaka sa druge strane posmatramo kao posebnu priču i svakog pacijenta savetujemo na osnovu mnogih faktora koje uzimamo u obzir.

Umnjaci nisu sami po sebi problem. Oni niču posle osamnaeste godine života i njihovo kasno nicanje može proći toliko glatko da pacijent ni ne oseti da se bilo šta desilo.
Problemi mogu nastati kada za umnjake nema mesta u vilicama, pa ne mogu pravilno da niknu.
Umnjaci tada mogu:
ostati u kosti (impaktirani)
mogu prilikom nicanja oštetiti susedni zub
delimično iznići, a delimično ostati prekriveni desnima i potencijalno uzrokovati upalu desni i okolnog tkiva (perikoronitis).

Kada su umnjaci u lošem položaju i pre izbijanja vađenje umnjaka se sprovodi već u toj fazi kako bi se izbegle potencijalne tegobe.
Fraktura korena, uznapredovali karijes, paradontopatija su češći razlozi zbog kojih stomatolog može da vam preporuči vađenje zuba. Obavezno posle ove informacije treba da usledi i savet kako smanjiti negativne efekte koji se mogu javiti zbog gubitka određenog zuba.
Najveći broj intervencija vađenja zuba se obavlja ambulantno od strane stomatologa, međutim nekada je potrebno uključivanje oralnog hirurga.
Vađenje zuba ne mora biti bolno i neprijatno iskustvo jer se izvodi pod anestezijom.
Ukoliko mislite da vam je potrebna ova procedura pozovite nas, zakažite pregled i uverite se u to.

Cenovnik

Vađenje zuba
2500-3500 RSD
Potražite najbolju uslugu
u Novom Sadu

Naša lokacija

Adresa
Dunavska 6, Novi Sad