tooth

Endodoncija -
Lečenje zuba

Terapija oboljenja zubne pulpe (živca) je izuzetno važna ako želimo da sačuvamo zub što duže u vilici.

Pacijenti ne reaguju uvek najbolje kada čuju da je neophodno lečiti zub, ali danas zaista nema potrebe za bilo kakvim strahom, jer se lečenje sprovodi pod anestezijom. Između uklanjanja karijesa i plombiranja zuba i lečenja nema nikakve razlike kada govorimo o bolu i neprijatnosti, zapravo bola i neprijatnosti neće ni biti, jer se oba procesa sprovode pod anestezijom.

Veoma često se dešava da stomatolog u toku pregleda na osnovu snimka zuba uvidi da postoji potreba za lečenjem zuba. Sa druge strane, ako dočekamo simptome, pa tek tada odemo kod zubara, simptomi mogu biti: bol ili pojava fistule (beličaste bubuljice) na desnima iznad zuba kod kog je pulpa ugrožena.
Kada je završeno lečenje korena, stomatolog rekonstruiše krunicu zuba pomoću plombe ili protetskim nadoknadama (ako je oštećenje bilo veliko).
Često pacijenti misle da je uklanjanje živca veliki problem za zub, ali to nije tačno. Živac je najvažniji u toku nicanja i razvijanja zuba. Posle toga njegova glavna funkcija jeste reagovanje na senzacije: toplo/hladno i slično, ali ako ga izvadite vaš zub neće izgubiti svoju funkciju.
Ukoliko osećate nelagodnost, sumnjate da imate problem ove prirode ili vam jednostavno treba pregled, zakažite svoj termin kod nas.

Cenovnik

Endodontski tretman zuba
4000-8500 RSD
Interseansna medikacija (lek)
2000 RSD
Potražite najbolju uslugu
u Novom Sadu

Naša lokacija

Adresa
Dunavska 6, Novi Sad